Stel cookie voorkeur in

Directie

Een plek om te groeien’, dat is de Andreasschool. Ik voelde het vanaf de dag dat ik er binnen liep. Wat een eer om vanaf augustus 2018 als intern begeleider deel te mogen uit maken van het gedreven en kundige team op de Andreas. Nog mooier, vanaf januari 2020 mag ik de school als directeur gaan leiden.

Onderwijs is mijn passie. Een bijdrage leveren in de wezenlijke basisjaren van kinderen. Kinderen zich laten ontplooien tot de authentieke persoon die ze zijn. Vol zelfvertrouwen, zelfinzicht en kennis van de wereld om zich heen, zodat zij zich op een positieve en krachtige manier in de maatschappij kunnen bewegen en ontwikkelen. Ik geloof in de kracht van verbinding. Elkaar ontmoeten en samen zorgen voor de beste ontwikkeling van het kind.

De afgelopen acht jaar heb ik als leerkracht Onderwijsvisie aan mijn missie mogen werken op de Keerkring te Emmeloord. In de praktijk hield dit in dat ik mij, naast het lesgeven in de klas, vooral bezig hield met de visie van de school. Wat maakt onderwijs betekenisvol? Wat hebben leerlingen nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en hoe creëer je als leerkracht een rijke leeromgeving waarin het potentieel van de leerlingen vrij komt. Lesgeven in samenhang in plaats van in ‘hokjes’, lesgeven in verbinding met de wereld, onderwijs waarin de kerndoelen in verschillende contexten worden aangeboden. De ervaring die ik opdeed als begeleider van dit proces heb ik de afgelopen jaren gedeeld op de Katholieke Pabo Zwolle: de nieuwe generatie leerkrachten aan het denken zetten. Verder kijken dan de bladzijdes in de methode. Bewustwording van de invloed die je als leerkracht in de wereld van de kinderen, en dus in de maatschappij, hebt.

In september 2017 heb ik de Master Sen ‘Begeleiden en Innoveren’ afgerond. Een opleiding die mij verdieping heeft gegeven op het gebied van inter-culturele communciatie en begeleiding bij de professionalisering van leerkrachten. De opgedane kennis en ervaringen mag ik laten samenkomen in de rol als directeur op de Andreas.

Kina Groenewoud