Stel cookie voorkeur in

Directie

Mijn naam is Esther Oudshoorn. Sinds 1 augustus 2015 werk ik op deze mooie school. Ik vind het een voorrecht om in het onderwijs en iedere dag met uw kinderen te mogen werken.

Voordat ik in het reguliere onderwijs ben gaan werken, heb ik in het speciaal basisonderwijs gewerkt. Dit heb ik met veel plezier gedaan. Ik wilde graag verder en zocht meer uitdaging. Daarom ben ik op zoek gegaan en kwam een vacature tegen om als leerkracht te werken op een school voor speciaal onderwijs binnen de jeugdgevangenis Teijlingereind. Hier heb ik een aantal jaar gewerkt als leerkracht. Vanuit deze functie heb ik de overstap gemaakt naar de Leidse Buitenschool. Daar heb ik gewerkt als ambulant begeleider. Dat was een afwisselende, maar vooral eenzame baan. Ik verlangde naar werken met een team en kinderen.

In 2008 heb ik de overstap gemaakt naar de Johannesschool in Hillegom waar ik bijna 7 jaar met veel plezier heb gewerkt. In 2015 heb ik de overstap naar Voorhout gemaakt. Het is geweldig om met een team te mogen werken, dat iedere dag vol enthousiasme de school in loopt en keihard werkt. Zij halen het uiterste uit zichzelf en de kinderen. Het is een voorrecht om dit team te mogen aansturen.

Esther Oudshoorn

 

Mijn visie op onderwijs

Ik ben ervan overtuigd dat als een kind zich competent voelt hij of zij beter kan leren. We mogen niet vergeten dat onze centrale taak als school is om kinderen zo goed mogelijk in staat te stellen tot leren. Leraren en scholen maken het verschil als het gaat om wat leerlingen kunnen bereiken. Uit onderzoek is gebleken dat de leerkracht ertoe doet. Onderwijs aan kinderen vraagt een continue interpretatie van voortdurende veranderende complexe situaties. Er spelen allerlei factoren een rol in die situaties, zoals het gedrag van leerlingen en leerkracht, de lesinhoud en de omstandigheden betreffende het kind, omgeving, tijd.

Professioneel handelen vraagt beslissingen over de doelen die men wenst te bereiken en over de wijze waarop men wil handelen om die doelen te bereiken. Het vraagt ook inschattingen en beoordelingen van de consequenties van die handelingen met de vraag in het achterhoofd wat goed voor het kind is. Ik wil dit uitdragen naar mijn team en het team begeleiden om nog beter te worden.

Na een dag werken ga ik terug naar Oegstgeest. Want naast mijn werk ben ik vrouw van Lars en moeder van Annabel van 11 jaar en Sam van 9 jaar. 

Als u zin heeft in een praatje, meer over mij wilt weten of als u een vraag heeft, dan bent u altijd welkom in mijn kantoor.
 
Graag tot ziens,
 
Esther Oudshoorn